reklama

Studenina, huspenina, kocenina, aspik......

Aka by to bola zimna sezona bez zimnej klasiky nasich predkov na jedalnom listku. Dneska skusme studeninu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Ale nezabudnite, ze v Utorok je sviatok sv.Valentina a treba sa pripravit na valentinsku pochutku 
Tak si to radsej odlozte na iny den.

Jednoduchy navod ako to skusit zo studeninov - huspeninov.
Kliknite na ,,Show More,, pre viacej info ak pozrate na video na You Tube.
Alebo to najdete aj priamo tu pod videom.

Receptov je mnoho tento je skor taky startovaci.
No a je dobre si pripomenut obcas jednoduche jedla nasich predkov.
A hlavne sa nebat to skusit pokial to jedlo mame medzi nasimi oblubenymi.
Co vo videu nie je?
Trosku presnejsii popis toho co robit.
Takze este raz, pokial ste prehliadli suroviny:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

- bravcove nozicky alebo ,,paprcky,,
- kusok bravcoveho kolienka 
- bravcove koze

to je zaklad

- 1 alebo 2 vetsie cibule
- 3-5 struckov cesnaku
- 6-9 guliciek cesnaku
- 1-2 bobkove lisky
- mrkva pripadne ina korenova zelenina/ja nedavam/
- sol

Najskor dam povarit masove casti asi na 30 minut za pomaleho varu.Ja potom vodu zlejem a zacnem s novou.Asi tolko aby sme mali vsetko tesne pod hladinou vody.
Teraz uz pridam aj ostatne prisady a varim asi 4-5 hodin alebo pokial sa maso nezacne oddelovat od kosti viacmenej samo.Okrem cakania a obcasnej kontroly netreba toho vela robit. 
Mrkvu pridavam asi tak hodinku pred koncom a solou dochucujem tiez az az pred dokoncenim

Potom uz len vybrat maso na jeden tanier, ocistit ho od kosti a nalievat vyvar /najlepsie scedeny cez sitko aby bol pekny a cisty/ a spolu s kuskami maso robit porcie ake chceme.Mozu to byt tanieriky alebo dneska sa pouzivaju aj ine hlinikove alebo plastove nadoby z ktorych sa to potom vyklopi na tanier az pri konecnom podavani.Ako ozdobu tam vlozime aj mrkvu nakrajanu na kolieska.Za par hodin vyvar stuhne, najlepsie je to niekde v komore ale chladnicka funguje tiez, len to tam dajte ked uz je vyvar vychladnuty.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Potom uz len pripravit cerstvy chlebik, ocot a cibulku.Najlepsie si neplanovat ziadny romanticky vecer.
Inak ide o jedlo ktore sa udajne podavalo aj na kralovskych dvoroch, takze ziadna vecera chudobnych skor naopak.
Dobru chut.

Miro Vrlík

Miro Vrlík

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Fotografia video a pisanie su cinnosti ktore robim rad.Kazdorocne navstevujem ako fotograf rozne zaujimave podujatia a vo volnom case som prilezitostny cestovatel. Vsetky pouzite fotografie a videa k clankom na blogu su moje a vlastnim potrebne autorske prava. Ospravedlnujem sa za pisanie bez diakritiky a gramatiku. Zoznam autorových rubrík:  CestovanieVideoFotografiaNezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu